fredag 19. januar 2018

Året som har gått- del 2

Fremdeles hagefestival og action på Bedehustomta. Selv om det er slitsomt og kaotisk, så er det kjempegøy å rigge til festival på Bedehustomta.

Her er det urtesenga som blir oppredd.

Det går med en god del planter, ting og tang når vi ordner.........Vi vet ikke helt hvor mye vi trenger og noen ganger tar vi det vi har for hånden. Blomsterdekoratørene våre tryller fram de flotteste komposisjoner. Det er gøy med fagfolk i sving.


Det er skikkelig gøy å dekke bord og vi fikk låne gamle dører som funket som bare det. To ulike bord ble dekket. Det er bare å planlegge sommerens hagefest! Som vanlig regnet det på fredagen. Det er bare bra, for da holder plantene seg godt til dagen etter.


Her er det herlig morgenkaos! Noe skulle males, noe skulle sorteres, kaffe skulle drikkes, buketter bindes og stand rigges. Rakk det akkurat i år også.

Vi har hvert år hatt en stand med dekorasjoner for ungene. Det er kjempegøy å se ungene utfolde seg med flotte blomster. De tenker ofte litt utenfor boksen og blander farger i vildens sky. Desverre glemte vi å ta bilder av dekorasjonene i år, men aktiviteten har vi foreviget.
Utstillerne og gatelivet er på plass. Gutta fra Garden Living har vært med alle årene og i år kom Hageprosjekt fra Gjøvik tilbake. Fantastisk å få besøk av disse kreative hagefolkene. Gleder oss til at de kommer tilbake i 2018. Rakk visst ikke å ta bilde av alle utstillerne. Skal være flinkere neste gang.
Vi hadde  også to flotte foredragsholdere på besøk. Roseekspert Dag Lyngar viste fram og snakket om hvordan vi kan lykkes med roser. "Det er mye lettere å dyrke roser enn du tror" sier Dag og han klarer å overbevise oss.
Søren Holt hadde tatt veien helt fra Danmark for å snakke om spiselige vekster og bruken av dem. "Verden er skøn-dyrk den,  høst den- spis den!" Mange fikk nok lyst til å høste Bergenia te.
Søndagen var avsatt til åpne hager. Tre flotte hageeiere viste fram tre herlige hager. Ingen sak å arrangere hagefestival når vi har så mange kreative sjeler i distriktet.
Det vil bli mulig å besøke noen av disse hagene under hagefestivalen i 2018 også. Så rakk du det ikke i 2017, så prøv i 2018. Masse inspirasjon å hente.

Her er det noen bilder fra hagen til Liv Hasvold på Dokka. Flotte blomsterbed og kreative løsninger.  Liv serverte sommerlig rabarbrasuppe.

Her er det fra hagen til Mai Slettum i Nord Torpa. Denne hagen ligger på over 600 moh. Mai liker å dyrke spiselige vekster høyt til fjells, men har også et stort hjerte for stauder. Mange av oss har i en årrekke kjøpt lokalproduserte stauder av henne. Ble nok litt handling denne søndagen også.
Og her kommer det bilder fra hagen til Bente Stadsvoll. Bygningsverner og urteentusiast med mange jern i ilden. Kreativ og innholdsrik hage. Her ble det servert løpstikkesuppe og kaffe og kaker.

Det er bare å glede seg til 2018! Håper vi ses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar