torsdag 18. januar 2018

Året som gikk, del 1

Årskavalkade 2017, del 1

Her tenker vi å gi dere et tilbakeblikk på hagesprellene hagelaget gjorde i 2017.

Vi startet 2017 med besøk av Kirsty Mckennon og foredraget "Nyttevekster og økologisk dyrking i kjøkkenhagen". Salen ble nesten full av interesserte tilhøre og Kirsty inspirerte og motiverte til å dyrke sine egne grønnsaker.


I april arrangerte vi en kveld med insektshotellbygging. Gro og Øistein veiledet oss kyndig gjennom byggeprosessen. Tusen takk til flyklubben på Thomlevold som velvillig stilte med lokaler og tusen takk til Kirsti som stilte opp med herlig bakverk i kiosken. Flotte byggverk ble til i løpet av kvelden.


 I mai hadde vi flere aktiviteter. Det ble både dugnad i 1900 talls hagen ved Jemtlandsvillaen, hagevandring, matkurs og hagedag på Byggmakker Dokka

Vi skulle ha hagevandring hos Tove  10.mai, men denne dagen kom det nesten 20 cm snø, så vi utsatte det en uke. 9 hageinteresserte stilte opp i øs pøs regnvær. Ikke mye å vise fram så kald og våt som våren var. Vanligvis er det masse som blomtrer i mai i denne hagen.

Lørdag 13.mai var det duket for hagedag hos Byggmakker på Dokka. Det begynner å bli tradisjon at hagelaget deltar denne dagen. Vi setter veldig pris på det gode samarbeidet vi har med Byggmakker Dokka. Det er bare å glede seg til ny hagedag i 2018.
Kirsti Myhre og Reidun Engum er to supre damer som stilte opp og laget matkurs for oss en kveld i mai. Temaet for kvelden var "En smak av vår". Og for en flott kveld det ble. Det er kjempegøy å lage nye retter av sesongens råvarer og veldig koselig å gjøre det sammen med andre. I tillegg fikk vi med oss mange flotte oppskrifter hjem. Her ser dere bilder av det bugnede bordet som møtte oss da vi kom inn, gjeddeburgerne med hjemmebakte burgerbrø, flott dekket bord og litt av tapasbordet vårt. Lover at det smakte veldig godt også. Tusen takk til damene som loset oss gjennom denne kvelden. Her er noen av oppskriftene fra kvelden

Vi lå ikke på latsiden i juni heller. Da stod flere hagevandringer på programmet, luking i det ene bedet i Storgata, handlekveld hos Gartner Hagen og Hagefestival. 

Onsdag 14.juni dro vi på besøk til Eli og Stein sin hage i Fluberg. For en utsikt og for en flott og frodig hage. Heldige oss som fikk komme på besøk. Stein har nemlig kjøpt seg minigraver og han har bygget dam til stor inspirasjon for oss andre som drømmer om det samme. Flott servering fikk vi også.
Handlekveld hos Gartner Hagen rakk vi også. Det er alltid like stas på disse handlekveldene og i år var det ekstra spennende fordi Oddgeir og co åpnet nytt gartneri på Dokka. Virkelig flott har de fått det i det nye drivhust. Tusen takk til Oddgeir for at vi får ha en slik kveld i gartneriet. Så ivrige var vi at vi nesten glemte å ta bilder. Mange flotte planter fikk nye hjem denne kvelden. 

Vi har et "bed" utenfor sentrumsbygg som vi prøver å beplante litt hvert år.  Foreløpig ser det ut som det er bladliljene som klarer seg best der. Vi får se om vi tester ut noe mer kreativt i 2018. Time will show. Litt luking hjelper uansett.
Og så er det tid for rigging til hagefesitvalen 2017!
Vi fikk hjelp av en gjeng på Dokka barneskole som brettet flotte papirsommerfugler til oss, gammel seng og bord mm fikk vi låne av Knut Ola, gammelt bord fikk vi låne av Nina. Chatrine og Reidunn kjørte skytteltransport med bil og henger.  Hege og Hanna startet dagen med å pynte bordet inne på Bedehuset. Hilde laget plakater til langt på natt. Herlig gjeng. Blir du med til sommeren? Vi trenger en hjelpende hånd eller ti. 
Vi hadde bestemt oss for å ha et lite planteloppemarked som en liten tyvstart på hagefestivalen. Loppisen skulle starte kl 17.00, men allerede i firetiden begynte folk å komme. Vi slet litt med å vente med salget, men vi var ganske så standhaftige. Vi får vurdere tauinnhegning til neste år :-) Moro at så mange stiller opp. Dette gir gode inntekter til hagelaget. Vil du bidra med planter til våren, så blir vi veldig glade.  Vi setter like mye pris på en plante som ti. Alle planter er gull for oss.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar