torsdag 6. juni 2013

Hagefestival 2013- Verden rundt med planter som smaker - med Stephen Barstow 22. juni 2013

Vi er så heldige at vi får besøk av Stephen i år også under Hagefestivalen. Han ble ikke helt ferdig med foredraget i fjor, så er han tilbake med  fortsettelsen av "Verden rundt med planter som smaker!"

 

Hagebruksseminar med Stephen Barstow: mannen som dyrker 500 grønnsaker i egen hage. Foredraget vil primært handle om flerårige grønnsaker, deriblant flere historiske norske grønnsaker, og kjente stauder som kan brukes i matlaging, f.eks Hosta og Daglilje. Det er lagt opp som en tur verden rundt fra Norge, gjennom Europa og Middelhavslandene, gjennom Asia, Himalaya, Sibir, Øst Asia, Sør- og Nord Amerika, hvor plantene var i utgangspunktet viltvoksende nyttevekster som etterhvert ble domestisert. Vi skal høre historiene bak plantene og hvordan de ble brukt i hjemlandet, samt erfaringer fra dyrking i Trøndelag.....

 

For 30 år siden var økologisk dyrking inne blant unge grønnsaksdyrkere. I dag er det en ny grønn bølge på gang blant ungdommene og det er permakultur tankegangen som er inspirasjonen. Flerårige grønnsaker eller permagrønnsaker er et viktig element i dette.

 

 Foredraget kommer ut som bok i Storbritannia høsten 2013. 

 

Stephen jobber primært med havet (havbølger), men har de siste årene også jobbet med haven (prosjekter for Norsk Genressurssenter, innenfor innsamling av gamle Norske flerårige grønnsaker og urter). Stephen har ledet Planteklubben for Grønnsaker siden den startet opp i 2006 og han vant plantearven prisen i 2012.

 

Foredraget foregår på Bedehuset på Dokka,  lørdag 22. juni kl 15.15.

Inngang: gratis for medlemmer av Hageselskapet, Ikke medlem kr 100,- billetter kjøpes i døra

Foredraget varer i ca 2 timer. Det vil bli en pause underveis. 

 

Velkommen til foredrag!

 

Stephen på Dokka sommeren 2012
Stephen er ekspert på å lage spennende salat!

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar