onsdag 15. februar 2012Hagefestival på Dokka 30.juni og 1. juli 2012.
Vi presenterer foredragsholdere og andre du vil treffe når du kommer hit i denne bloggen utover våren. I dag treffer du:
Mannen som dyrker 500 grønnsaker i hagen sin -
Stephen Barstow fra Malvik skal holde foredrag

søndag 1. juli kl 12.00 på Lands Museum

Verden rundt med planter som smaker!

Foredraget vil dreie seg primært om flerårige grønnsaker, deriblant flere historiske norske grønnsaker, og kjente stauder som kan brukes i matlaging, feks Hosta og Daglilje. Det er lagt opp som en tur verden rundt fra Norge, gjennom Europa og Middelhavslandene, gjennom Asia, Himalaya, Sibir, Øst Asia, Sør og Nord Amerika hvor oftest plantene var i utgangspunkt viltvoksende nyttevekster som etterhvert ble domestisert. Vi skal høre historiene bak plantene og hvordan de ble brukt i hjemlandet samt erfaringer fra dyrking i Trøndelag....

For 30 år siden var økølogisk dyrking ”inne” blant unge grønnsaksdyrkere. I dag er det en ny grønn bølge på gang blant ungdommene og det er Permakultur tankegangen som er inspirasjonen. Flerårige grønnsaker eller perma grønnsaker er et viktig element i dette....


Allium cernuum eller Prairieløk var viktig Indianer mat og en av de fineste prydsakene (= pryd grønnsaker); bynavnet Chicago kommer av den Indiske navn for denne planten.
  
 
Bleket Hosta montana er en delikatesse i Japan
Aster scaber er en av de flotteste permagrønnsaker og kommer fra Korea; man bruker vårskuddene som grønnsak!

En god del av disse plantene og plantestedene vil det bli snakket om under foredraget. Hvor mye Stephen rekker å gå gjennom kommer an på tiden.

Høres dette fristende ut? Kjøp festivalpass!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar