søndag 6. desember 2020

2. Søndag i advent og vi lager hjemmelagde meiseboller

 2.søndag i advent og velkommen til dagens adventskalender her hos Nordre Land Hagelag (kommer hver søndag i advent).

 I dag vil vi gi dere litt inspirasjon til hvordan dere kan lage flotte, hjemmelagde meiseboller. Dette er en super juleverksted aktivitet, som passer perfekt å gjøre sammen med barna. 

Ta frem pepperkakeformer og et brett, dekket med bakepapir. Smelt delfiafett og bland oppi hakkede usaltede peanøtter, solsikkekjerner, havregryn, litt mel og f. Eks rosiner eller tranebær. Bruk litt av det du har. Alle slags nøtter og frø duger. 

Fyll pepperkakeformer eller engangskopper med blandingen. Husk å legg i en tråd til oppheng. Sett 2 timer i fryseren eller natta over i kjøleskapet. 

Kan oppbevares i fryseren. Heng ut noen om gangen. Disse dufter himmelsk og ser mye bedre ut enn ferdigkjøpte. 

 

De enkleste å lage, er de i pappkrus.Måtte løsne pepperkakeformene litt med kniv, men de løsnet ganske greit. Fine å pakke inn i cellofan og gi bort som gave. Oppbevar kaldt fram til bruk/overlevering.

 Søndag 4.advent trekker vi et gavekort på kr 250 hos Floriss, blant de som har likt eller kommentert på adventsinnleggene våre. (enten på blogg, Instagram eller fb). Håper dere finner litt inspirasjon hos oss og ønsker alle en flott ny uke

 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar